Sakız Adası ve Biz :)







Demek ki neymiş ben planlı programlı bişi yapamıyormuşum Off günlerimden birinde



-Yiiiter yaaa neden biz evde oturuyoruz izinde diyerekden bizimkileri ayaklandırdım



Hoooppp ver elini alsancakkkkk







Dolaşalım gezelim derken karnımız acıkdı tabiiii



Değişik bişiler yiyelim vs derken



aklıma daha önce bi yerde okudğum sakız adası geldi:)







Gideceğim orda sakızlı şarlot deneyeceğim:))))) güyaaaaaaaaaaa beeeeeeeeeeennnn:D







Neyse ordan girdik burdan çıktık yerinide bilmiyoruz yane derken görüverdik hemen gittik kurulduk adayaaa:)
geniş bi mekan içinde sakızla ilgili bişiler alabilmeniz için shop da var.Hatta biz bergamut reçeli aldık çokda güzel yanii:)






KArnımız aç ilk önce yemek tarzı bişiler yiyelim dedik







Ama tatlı içinde yer lazım biz iki kişi yani anneyle ben



double tost muydu neydi ondan söyledik....







ımmm ne demişler insanın ilk önce gözü doyacak fotoya bakınca anlayacaksınız gözünüz doyuyormu acıkıyormu şu an olsa hiç acımam yine yerim:D











Neyse daha sonrammm tatlı sölüces die bekledik sakızlı şarlot söyledik


Ondan öncede ben şom ağızlı ben:D





- Ya şimdi varya biz şarlot yemek için geldik ya oda yokmuş heee dedim güldümmm sne misin gülen senmisin güleeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnn





İlk önce var denen şarlot meğersem yokmuş yaffff ona buna çok güzel diye tavsiye eden garson bize bi dane bile bırakmamış ühühühüh





Neyse sonra bize bu pastayı tavsiye etti


ODa güzelmiş o nedenle yedik sustuk tavsiyede ederizzzz





Ama umarım


Bi dahakine şarlot yiyebiliriz





O zaman tamamen öveceğim sizi sakız adası

7 yorum:

deeptone dedi ki...

sakız adası, rakı balık ayvalık. egeyi seviyorsun belli oluyor. yemeklere de meraklısın. sana bikaç ilginç ege, girit tarifi yollarım.

Unknown dedi ki...

bekliyooorrrummmm:) Şimdiden teşekkürederrrimmm:)
Egeye 15 senemi verdim normal değil mi?

deeptone dedi ki...

tarifler aklımda.
yazacağım.

deeptone dedi ki...

Kabukları ile yıkanıp kurulanmış yarım kilo patatesi, soyulmuş olarak enine dilimleyin.
Miktar kişi adedine göre değişir.
Teflon tavaya bir parmak yağ koyun (soyola).
Yağ kızsın.
Patatesleri, tavaya, bir sıra dolacak şekilde koyun.
Önlü arkalı-yakmadan-kızartın.
Başka bir kaba alın.
Her alışta bir tutam tuz atın.
Bütün patatesler bitince, ateşi söndürün.
Yağı bir kaba boşaltın.

deeptone dedi ki...

Patatesleri düzgün bir şekilde tavaya sıralayın.
O yağdan bir iki çorba kaşığı yağı patateslerin üzerine gezdirin.
4 yumurtayı bir tutam tuz ile karıştırın.
Ocağı yakın (ne çok kısık, ne çok harlı).
Yarım dakika sonra yumurta karışımını patateslerin üzerine gezdirin.
Yumurtanın kenarlara yapışmasını önlemek için tahta spatül yardımıyla, tava ile yumurtayı ayırın, sık sık.

deeptone dedi ki...

Patatesin altı yaklaşık beş dakikada pişer.
Üstünün de pişmesi önemli.
Bunun için tam tava büyüklüğünde bir tencere kapağını (kenarlıksız), tavanın üstüne kapatıp, patatesleri ters yüz edip, tekrar tavaya yerleştirin.
(İşin bu kısmı zordur. Yumurtalar dökülebilir. O yüzden çok çabuk yapılmalı)
Patateslerin çevrilen alt kısmı da yaklaşık bir iki dakikada pişer.
Dört parçaya kesilip servis yapılır.
Marul salatası ile iyi gider.
Kola veya birayla da.

deeptone dedi ki...

bu yemek, girit usulü yumurtalı patates. giritliler sfugato diyor.
bu yemeği bilirsiniz belki bu haliyle. belki de değişik şekilde yapıyorsunuzdur. patatesleri küçük kesenler de oluyor. ama o sfugato değil. bu haliyle sfugato. ve lezzeti farklıdır. deneyin. mükemmel yemektir. akşam yemeğinde yenir. bazen giritli olmayanlar kahvaltıda küçük dilimlisini yerler. sfugato tavada pasta, pizza gibi oluyor. zahmetli biraz. patatesleri kızartmak uzun sürüyor. dedemler giritli olduğu için ailede özel yemektir.

bak pişirdikten sonra, inşallah yaparsanız, inan, biraz ustalık da istiyor, kıvam çok önemli,çevirmek de, fotosunu çekip bloguna koyabilirsin. bu tarif her yerde yoktur. ciddiyim.

blogspot counter